Scenario's

Om het duidelijker te maken hoe ik kan helpen hieronder een aantal scenarios waarin je je herkent of kan verplaatsen. 

Money Milestone Navigator

Scenario 1

Gezin met kinderen op de basisschool, beide ouders hebben een stabiele baan met een vast contract en een goed salaris. Ondanks de drukte van het dagelijkse leven, waarbij elke avond vermoeid op de bank werd neergeploft, voelden ze een leegte, een gebrek aan iets om naar uit te kijken.

In een oogwenk was de week voorbij en toch bleef het knagen, het gevoel dat er iets ontbrak. Op Facebook stuitten ze op mijn bericht over dromen, en dat was het moment waarop ze besloten om contact met me op te nemen.

Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek werd al snel duidelijk dat ze hun langgekoesterde droom van een tweede huis in het buitenland al jarenlang uitstelden. Het opzetten van een spaarplan leek maar niet te lukken en de tijd bleef maar door hun vingers glippen.

Nu volgen ze een traject bij mij, waarbij ik hen heb laten zien hoe ze door hun tijd anders in te delen ruimte kunnen creëren om te werken aan hun droomhuis in Portugal. Samen hebben we concrete stappen gezet en werken we toe naar de aankoop van een huis over twee jaar. De financiële situatie is in kaart gebracht, zodat ze een duidelijk overzicht hebben van inkomsten en uitgaven.

Ze ervaren het als prettig dat, ondanks dat de basis gelegd is, ik regelmatig met hen om tafel ga om te bespreken waar eventueel bijgestuurd kan worden. Van een vaag verlangen is hun droom nu een concreet doel geworden, en dat doel is omgezet in een gedetailleerd plan dat ze nu volgen!

Money Milestone Navigator

Scenario 2

Een stel met beide een voltijdbaan, verlangt naar meer quality time samen en overweegt daarom parttime te gaan werken maar willen er financieel niet op achteruit gaan. Hoewel ze deze wens koesterden, ontbrak het hen aan een concreet startpunt.

Via een Instagram-bericht kwamen ze met mij in contact en kozen ze voor een kort begeleidingstraject, waarin ze praktische handvatten kregen aangereikt om zelf verder te kunnen.

Tijdens dit traject hebben we samen hun wensen en de mogelijke routes onderzocht. Op basis van de inzichten die ze verkregen, hebben ze zelf besloten hoe ze hun pad willen vervolgen.

Ze hebben besloten te investeren in vastgoed, waarbij de huurinkomsten op termijn het inkomensverlies door één dag minder werken zullen compenseren.

Momenteel sparen ze voor de aankoop van hun eerste beleggingspand, met als doel om binnen een jaar deze aankoop te realiseren. Zo wordt die gewenste dag van minder werken ook daadwerkelijk werkelijkheid!

Money Milestone Navigator

Scenario 3

Een stel dat overweegt om een gezin te stichten, maar zich zorgen maakt over de impact van hun huidige werk op de tijd die ze met hun toekomstige kinderen kunnen doorbrengen.

Ze zijn vastberaden om extra inkomsten te genereren door een eigen bedrijf te starten, waardoor ze meer flexibiliteit en controle over hun tijd kunnen krijgen.

Dit bedrijf zal gezamenlijk worden opgezet en vanuit huis worden gerund, waardoor ze de mogelijkheid hebben om hun werk en gezinsleven naadloos te integreren.
Door het bedrijf nu op te starten naast hun huidige banen, kunnen ze extra geld opzij zetten en ervoor zorgen dat het bedrijf goed draait voordat ze aan kinderen beginnen, over ongeveer drie jaar.

Tijdens het opstartproces zullen ze hun vaardigheden verder ontwikkelen en een solide basis leggen voor de toekomst.

Op deze manier hopen ze niet alleen financiële stabiliteit te creëren, maar ook de vrijheid te hebben om volop van het ouderschap te kunnen genieten wanneer de tijd daar is.